A világbajnokság első igazi rangadóján ikszelt Spanyolország és Németország. A belgák elveszítették a második meccsüket, Horvátország hátrányban volt, de végül négyet rúgott. Összefoglaljuk, mi történt a vb nyolcadik napján.

Az E-csoporttal kezdődött a világbajnokság nyolcadik napja. Az első fordulóban Németországot legyőző Japán játszott azzal a Costa Ricával, amely egy hetessel úszta meg a spanyolok elleni meccset. Japán futballozott jobban, de gólt Costa Rica rúgott, köszönhetően a japán kapus hibájának is, így két forduló után mindkét válogatott három-három pontos.

Costa Ricának komoly helyzete nem volt, mégis legyőzte Japánt

Egy kapushibának is köszönheti Costa Rica, hogy legyőzte Japánt.

Gólok

Fuller, 0–1:

Az F-csoport második fordulójának első meccsén az előző világbajnokság bronzérmese, Belgium játszott Marokkóval. A belgák az első körben Kanadát győzték le egy felejthető teljesítménnyel, míg Marokkó egy nem túl izgalmas meccsen ikszelt Horvátországgal. A belgák ezúttal sem futballoztak jól, ráadásul most ki is kaptak, Marokkó eközben 22 év után először nyert a világbajnokságon, és két kör után négypontos, míg a belgák maradtak három ponttal.

Az előző meccsén csak szenvedett a vb-bronzérmes Belgium, most már ki is kapott

Itt a katari világbajnokság újabb meglepetése, Marokkó legyőzte Belgiumot.

Gólok

Szabiri, 0–1:

Abuklal, 0–2:

A csoport másik meccsén az első forduló pozitív meglepetése, Kanada játszott Horvátországgal. Kanada pontot ugyan nem szerzett, de bátran futballozott, míg a horvátok egy unalmas meccsen ikszeltek egy fordulóval korábban. A két csapat csoportmeccse nem volt unalmas, Kanada már egy perc után vezetett, de végül három góllal kikapott, kiesett. A csoport viszont szoros, a horvátoknak és a marokkóiaknak négy-négy pontja van, Belgium hárompontos, Kanada nulla. Az utolsó körben a belgák a horvátokkal játszanak, míg Marokkó akár csoportelső is lehet Kanada ellen.

Kanada megszerezte története első vb-gólját, de simán kikapott a horvátoktól

A F-csoportban Marokkó mindent borított, így Horvátország nem hibázhatott Kanada ellen. Nem is tette.

Gólok

Davies, 0–1:

Kramaric, 1–1:

Livaja, 2–1:

Kramaric, 3–1:

Majer, 4–1:

A nap és a világbajnokság eddigi legnagyobb rangadóján Spanyolország játszott Németországgal. A spanyolok kényelmes helyzetből várták a meccset, héttel nyertek az első körben, míg Németország ugyan kikapott Japántól a nyitómeccsén, de mivel az ázsiaiak kikaptak a második fordulóban, így nem kellett mindenképp nyernie. Nem is tudott, és ugyan hátrányba került, de a hajrában egyenlített. A spanyolok négy ponttal elsők a csoportban, Németország egypontos, de ha nyer Costa Rica ellen, akkor jó eséllyel továbbjut.

Második vb-meccsén sem tudott nyerni Németország

Pontosztozkodást hozott a világbajnokság csoportkörének legnagyobb rangadója.

Gólok

Morata, 1–0:

Fullkrug, 1–1:

Foci-vb, nyolcadik nap, eredmények

Japán–Costa Rica 0–1
Belgium–Marokkó 0–2
Horvátország–Kanada 4–1
Spanyolország–Németország 1–1

Az előző nap:

A vb hetedik napja: az első Lewandowski-gól, Messi-villanás és francia továbbjutás

Franciaország továbbjutott, Lewandowski végre betalált, Argentína pedig életben maradt. Összefoglaljuk, mi történt a katari világbajnokság hetedik napján.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés