A Facebook már teszteli a leszavazás gombot

Ha van valami, amiben nagyjából mindenki egyetért, aki használt már Facebookot, hogy a közösségi oldalra erősen elkélne egy "dislike" gomb, amivel a negatív érzéseinket fejezhetnénk ki egy-egy idegesítő poszt irányában. A Facebook eddig mereven ellenállt az ötletnek, most viszont úgy tűnik, mégis bevezethetnek valami hasonlót.

Igaz, a felhasználók egy kisebb részénél megjelenő "downvote" gombbal nem a posztokat, csupán az azokra érkezett hozzászólásokat lehet negatívan értékelni, ráadásul a közösségi oldal tájékoztatása szerint ezek az értékelések nem is lesznek publikusak.

Taylor Lorenz on Twitter

Facebook is testing downvoting comments

De akkor mire lesz jó a leszavazás? Nos, ezt egyelőre nem lehet biztosan tudni, de elképzelhető, hogy ha egy kommentet elegen downvote-olnak, akkor az automatikusan elrejtődik a nagyközönség elől. Erre (mármint a hozzászólások elrejtésére) eddig csak a poszt tulajdonosának volt lehetősége, a felhasználóknak pedig a kommentelésen kívül semmilyen eszközük nem volt rá, hogy jelezzék, ha egy hozzászólás nem nyerte el a tetszésüket.

A Facebook a jövőben egyébként is kénytelen lesz hatékonyabban fellépni a gyűlöletkeltő tartalmak ellen, hiszen Németországban január 1-je óta érvényben van az úgynevezett NetzDG törvény, amelynek értelmében a kétmilliónál több felhasználóval rendelkező oldalaknak 24 órán belül el kell tüntetniük a gyűlöletkeltő és álhíreket közlő bejegyzéseket, ellenkező esetben akár ötvenmillió eurós, vagyis több mint tizenötmilliárd forintos büntetést is kiszabhatnak rájuk.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon