Régóta sejtettük, hogy el fog jönni a pillanat, amikor az okostelefonok és a táblagépek között mindössze annyi lesz a különbség, hogy az egyikkel lehet telefonálni, a másikkal pedig nem. A kis táblagépek koporsójába az utolsó szeget a Honor verte be, akik az új 8X Maxba egy 7,1 colos kijelzőt raktak.

Ehhez persze kellett az is, hogy megjelenjenek a szuper vékony kerettel rendelkező telefonok, így természetesen a Honor 8X Max sincs akkora, mint akár egy kisebb tablet. Összehasonlításképpen: a két éve bemutatott, hétcolos Samsung Tab A 187 mm hosszú és 108 mm széles volt, míg a Honor 8X Max csak 177 mm hosszú és 86 mm széles. Látható, hogy a hosszúkás kijelzőnek és a vékony keretnek köszönhetően a Honor telefonja jóval vékonyabb, habár még így is jó egy centivel szélesebb, mint mondjuk a Huawei Mate 10 Pro vagy a Galaxy S9 Plus, szóval egy kézben fogni valószínűleg nem túl kényelmes.

A 8X Max amúgy egy eléggé középkategóriás telefon Snapdragon 636 procival, 4 GB RAM-mal, 12+2 megapixeles duál kamerával és 2244x1080 pixeles kijelzővel, amiben meglepő módon USB-C helyett sima Micro USB csatlakozó van. Ami viszont nagy pozitívum, hogy nem csak a kijelzője, hanem az akksija is hatalmas, az 5000 mAh-os akkumulátort valószínűleg még egy ekkora kijelzővel is lehetetlen lesz egy nap alatt lemeríteni.

Ami azt illeti, a 8X Max innen Európából nézve inkább csak érdekesség, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy a telefon ide is eljut. Bár kevésbé látványos, de mégis sokkal várósabb a sima Honor 8X, ami a nagy testvérénél kicsit jobb specifikációval (Kirin 710 proci, 6 GB RAM, 20+2 megapixeles duál kamera, 6,5 colos, 2340x1080 pixeles kijelző) érkezik, és Kínában mindössze 1400 jüanba fog kerülni, ami átszámolva alig 58 ezer forint.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon