Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Két évet kellett rá várni, de a HTC-nek végre sikerült megoldania, hogy teljesen szabadon bóklászhassunk virtuálisvalóság-szemüveggel a fejünkön. Ráadásként pedig magát a Vive-ot is frissítették.

A VR-szemüveg második generációja (azaz a Vive Pro) az eddiginél nagyobb felbontású AMOLED-kijelzőt kapott, az eddigi 2160x1200-ról 2880x1600 pixelre nőtt a felbontása. Emellett a sisak kapott beépített fülhallgatót és mikrofont, valamint egy új fejpántot is, ami kényelmesebbé teszi a viselését.

Ha csak ennyi történt volna a CES-en rendezett bemutatón, már az is elég jó lenne, hiszen a VR-szemüvegek egyik legkritikusabb pontja jelenleg éppen az, hogy közelről azért közel sem tűnik pixelmentesnek a kép. A HTC viszont egy ennél is fontosabb újítással is bejelentkezett, a Vive Wireless Adapterrel, ami a sisakra csatlakoztatva fölöslegessé teszi a vezetéket, vagyis mostantól teljesen szabadon mászkálhatunk a VR-szemüveggel a fejünkön.

Erre persze már eddig is volt lehetőségünk, ha hajlandóak voltunk egy számítógépet a hátunkra kapni, de a vezeték nélküli adapter azért jóval kényelmesebb megoldásnak tűnik.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.