A világjárvány ideje alatt érthető okokból visszaesett a repülés népszerűsége, pedig a légi közlekedés nélkülözhetetlen, csak éppen alkalmazkodnia kell a megváltozott helyzethez. Például egy ilyen kabinelrendezéssel.

Sokan megpróbálták már kitalálni, hogy milyen lesz a repülés jövője a koronavírus-járvány hatására, és a legújabb ötletet a londoni PriestmanGoode dizájniroda jegyzi. A Pure Skies névre keresztelt koncepció lényege, hogy az utasokat jobban elszigeteli egymástól, és a privát térnek nemcsak a higiéniája, de a komfortja is lényegesen jobb lesz.

A koncepció az Economy és a Business Class berendezését képzeli el a jövő repülőgépén, és már a turistaosztály is sokkal vonzóbb, mint a mai gépeken. Az utasok személyes terét az üléssorok mögötti plexifallal, illetve az üléstámlák hangsúlyosabb elválasztásával érték el.

A képeken látszik, hogy a szóló és a páros utasoknak, illetve a csoportoknak is szántak elkülönített helyeket.

A dönthető üléstámlákról ugyan le kell mondanunk, de praktikus megoldások feledtetik a hiányát, a komfortról pedig a fejtámaszba épített párnák is gondoskodnak. A mobil eszközöknek és a kisebb táskáknak, palackoknak megvan a saját helye, egyébként

letisztult, egyszerűen tisztítható, higiénikus környezet kialakítása volt a dizájnerek célja.

A Business Class egy egészen más szintet képvisel, itt szokás szerint nem hagyományos üléseket, hanem különálló fülkéket képzeltek el,

amiket óriási függönyökkel lehet leválasztani. Kényelmes fotel és gombnyomásra árnyékolható ablak garantálja az utazás komfortját, a hatalmas képernyőre a telefonunk tartalmát lehet kivetíteni.

A Pure Skies előnye, hogy innovatív anyagok használatával a fertőtlenítése is egyszerűbb lesz, a repülőgép kabinját UVC-vel és hőkezeléssel is lehet tisztítani. A megjelenésére egy kicsit még várnunk kell, ugyanis ha meg is tetszik egy légitársaságnak a PriestmanGoode koncepciója, csak éveken belül kerülhet gyártásba.

Ez is érdekelhet:

Ha ilyen lesz a jövő villamosa, váltanánk rá bérletet

A lounge hangulatú belső teréből páratlan a kilátás.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Mi történik, ha egy 1000 Celsius-fokon izzó vasgolyót teszel egy ananászra? Meglepődsz

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés