Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mostanában több fotót is láthattunk a Starship kísérleti modelljének darabjairól, de ahhoz azért kellett némi fantázia, hogy ezek alapján elképzeljük, milyen lesz az egész cucc egyben. Hát ilyen.

A Csillaghajó a világ legnagyobb űrhajója lesz, amivel Elon Musk tervei szerint az emberiség a 2020-as években meghódíthatja a Marsot, de előtte még tesznek vele egy kört a Hold körül is. Most ennek az űrhajónak a prototípusát építik, ami valamivel alacsonyabb lesz, mint a végleges példány, és mindössze 500 valamint 5000 méteres magasságig fog emelkedni - majd a tervek szerint visszatérni a Földre.

A kísérleti űrhajónak már láthattuk a talpát és az orrkúpját is, most viszont Elon Musk posztolt egy képet a Twitterre, ami azt mutatja, hogyan fog kinézni egészben az űrhajó.

Ahogy látható, a Starshipnek már a prototípusa is igencsak tekintélyt parancsoló, ablakok viszont a végleges változattal ellentétben nem lesznek rajta. Az űrhajó összeszerelése amúgy a valóságban is elég jól halad, hiszen már minden eleme ott sorakozik a Boca Chica-i bázison, várva, hogy összeszereljék.

Elon Musk on Twitter

Good shot of @SpaceX Starship flight test vehicle being assembled in Boca Chica, Texas https://t.co/qUYDdZznBK

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.