Egy programozó megtalálta az arcot, ami a mindennapi tárgyainkban kísért

Van az a számítógépes algoritmus, ami egy rakás betáplált emberi arcból csinál egy darabot. Megvan? Na, egy programozó most megcsinálta ugyanezt, de tárgyakkal. Az eredményt látva mi egy kicsit beparáztunk.

És ezt egy Robby Kraft nevű ipsének köszönhetjük, aki kitalálta, hogy ezt az algoritmust ezúttal nem emberi arcokra fogja ráereszteni. Először persze ő is szelfikkel próbálkozott. Egészen egyszerűen letöltött az Instagramról hatvan olyan fotót, amit a #selfie hashtaggal láttak el a feltöltői, majd ezeket egymásra helyeztette az említett programmal. A művelet valahogy így nézett ki:

Végeredményben tehát a mintának használt hatvan arc közös nevezője ez a csaj:

Ez eddig okés. Láttunk már ilyet. Érdekes a dolog, de azért nem túlzottan. Kraft is így gondolhatta, mert ő egy kicsit továbbment és elkezdte letölteni azokat a képeket, amiket #FacesInThings hashtaggel láttak el a feltöltők. Olyan fotókról van szó, melyeken arccal rendelkező tárgyak szerepelnek. Íme néhány példa:

Összesen 2500 képet gyűjtött össze és a program általában minden huszadik fotón ismert föl arcot, ezeket pedig a fentiekhez hasonlóan egymásra retusálta. Az eredmény így néz ki:

Tehát ez az arc néz vissza rád a vasalóból, szatyorból, a mozdony elejéből, a fogason lógó táskából:

Barátkozz meg vele!

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon