Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Engedd meg, hogy egy apró ajándékkel kedveskedjünk neked kedves olvasó, ha épp iPhone-od van. Ugyanis most ajándékba adjuk a távirányítót hozzá.

Na jó, nem egészen mi, hiszen maga a hardver nagyon jó eséllyel már a birtokodban van, ám a know how, amit most átadunk, hogy a híres MasterCard reklámot idézzük: megfizethetetlen. Ha tehát iPhone-od van, akkor szinte biztos, hogy kaptál hozzá egyet az ikonikus fehér fülesből, abból is a hangerőszabályzós változatból. Namármost ezen igazából három gomb van, vagyis a két hangerőszabályzón kívül található rajta egy jelöletlen középső gomb, amit onnan tudsz biztosan, hogy másképp pittyen, mint a hangerőgombok. Ez a gomb alapvetően a zene, vagy videó elindítására és megállítására szolgál, de bizonyos kombinációkban sokkal okosabb dolgokra is képes. Ezen felül természetesen ott van még ebben a furcsa kis távirányítóban a mikrofon és ezzel a három gombbal egész hasznos dolgokat tudunk művelni a telefonnal úgy, hogy elő sem vesszük a zsebünkből. Természetesen, ha zsigerből tisztában vagy ezen funkciókkal, akkor vedd úgy, hogy már át is adtuk a kis ajándékunkat, ha viszont újak az infók, akkor még egy kicsit olvass tovább.

Hívásfogadás

Talán elsőre banálisnak tűnik, de a középső gomb természetesen a hívás fogadására és annak befejezésére is alkalmas, egész egyszerűen meg kell nyomnunk röviden híváskor és a hívás cégén. Sőt ezzel a (majdnem) titkos középső gombbal elutasíthatod a bejövő hívást, ha két-három másodpercig nyomva tartod, de fel is vehetsz egy második bejövő hívást és rövid presszióval válthatsz is a hívások között, ha megnyomod, akkor az épp aktív hívást letéve, automatikusan átkapcsol az addig a háttérben tartott beszélgetésre.

Ébreszd fel Sirit

Ha az ominózus fehér fülest egy (per pillanat a legújabb) iPhone 4S-hez kaptad, akkor felébresztheted digitális Csipkerózsika álmából az iOS beépített mindenesét, Sirit. Ehhez csak hosszan kell nyomnod a középső gombot és már fel is csendül A hang.

Lőj képeket

Az iPhone headset arra is alkalmas, hogy exponálógombként használd, ami akkor jön igazán jól, ha már szépen belőtted a képet és nem nagyon lenne szerencsés elmozdítani a telefont. Nos, a dolog egyszerű. Nyomd meg a fejhallgató hangerő fel gombját és már kész is a fotó. Sajnos ez a funkció kizárólag a telefon gyári kamera applikációjával működik, de ettől még kifejezetten hasznos fícsör.

Zenefunkciók

Muzsikaszó közben is jó szolgálatot tesznek a gombok és természetesen nem a hangerőszabályzásra, vagy a zene indítására, megállítására gondolok. Ha átugranál egy trekket nincs más dolgod, mint gyorsan kétszer egymás után megnyomni a középső gombot és voilá. Ha pedig esetleg csak beletekernél a dalba, akkor a második gombnyomást tartsd hosszan és amíg nyomod, addig teker.

Íme tehát a háromgombos multifunkciós távirányító az iPhone-odhoz, használd egészséggel!

Még több hasznos tipp a digitális világból!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.