Még a Lightning-portnak is mennie kellett a tabletből, ami továbbra is hatalmas, és jobb, mint valaha.

Többek között azért is jobb, mert az iPad Pro azért már nem annyira hatalmas, mint az elődje: míg a nagyobbik modell kijelzője maradt 12,9 colos, a kisebbiké pedig még nőtt is 11 colosra, a szupervékony keretnek köszönhetően a táblagépek mérete csökkent az elődjeikhez képest.

Igen, ezt szinte szóról-szóra másolhattuk volna az iPhone X-ről szóló tavalyi cikkünkből is, és másolhatnánk a következő mondatot is, ugyanis az új iPad Próról eltűnt az ujjlenyomat-olvasó, a helyét pedig a Face ID arcazonosítás vette át. Ennél valamivel meglepőbb, hogy az Apple a saját fejlesztésű Lightning-portot is lecserélte egy hagyományos USB-C-csatlakozóra. Ennek köszönhetően gyorsabb töltésre és adatátvitelre számíthatunk, valamint az iPad-et külső pótakksiként is használhatjuk más elektronikus eszközök töltéséhez. Ja, és ugrott a jack is, de ezen az Apple-nél mar a legkevésbé sem csodálkozunk (most legalább nem sütötték el azt a viccet, hogy nem volt neki hely).

Az új iPad Pro természetesen teljesítményben is agyonveri a korábbi modellt, a nyolcmagos A12X Bionic proci az Apple szerint 90%-kal gyorsabb a többmagos számítási feladatokban. A táblagép emellett akár egy terabájtos tárhellyel is kapható lesz, és kisebb újításokon ment át a hozzá csatlakoztatható billentyűzet, valamint az Apple Pencil digitális toll is.

Ezek a kiegészítők persze az iPad Pro árát is jelentősen megdobhatják, amiből a 11 colos változat 310, míg a 12,9 colos változat 380 ezer forinttól indul, a legdrágább, 1 TB tárhellyel és SIM-kártyával érkező modell ára pedig eléri a 688 ezer forintot.

(Nyitókép: Getty)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon