Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A céziumot elég sok mindenre fel tudjuk használni. Azt talán te is tudtad, hogy nélkülözhetetlen elem a sugárkezelő gépek, az űrhajóhajtóművek és az atomórák tervezéséhez, de azt talán nem, hogy képes újraalakítani magát, majd spontán módon felrobbanni.

Az aranynál is drágább cézium a legpuhább fém a világon, amely a kezünk melegétől is képes megolvadni. És amit még tudni kell róla, az az, hogy olyan, mint egy folyton menstruáló házisárkány:

Ezért egy leforrasztott üvegtartályban kell tárolni. De ha egyszer kiszabadul, olyanná válik, mint az asszony, amikor piásan, üres és likas zsebbel mész haza.

Légy résen, mert épp valami fontos történik!

Napokon belül új magazint indítunk, tarts velünk a nulladik pillanattól! November elején startol a Raketa.hu, a Player-csoport jövőmagazinja, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire!
Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okosotthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót!
Ha szeretsz jó időben jó helyen lenni, kövesd be a Rakéta Facebook-oldalát, hogy azonnal tudd, ha kilőttük a magazint!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.