Feje tetejére állt a mobilpiac: a kínaiak már nem az Apple-t vagy a Samsungot, hanem a többi kínai gyártót másolják. És milyen jól teszik.

A Xiaomi tavaly bemutatott Mi MIX telefonja ugyanis kétségkívül az elmúlt évek legszebb és legizgalmasabb telefonja volt, és bár azóta több gyártó is bemutatta a saját "keret nélküli" megoldását (pl. a Samsung), egyikük sem merészkedett olyan messzire, mint az úttörő Xiaomi.

Nem csoda, hogy a Doogee gyakorlatilag egy az egyben lemásolta a futurisztikus telót, sőt, még a nevet is ellopták, hiszen az új telefon Doogee MIX néven kerül boltokba. Sajna a negatívumokat is lemásolták, például hogy az előlapi kamera itt is rendkívül célszerűtlen helyre, a kijelző alá került, de ezzel a telefon hátrányait nagyjából ki is merítettük.

A Doogee ugyanis meglehetősen minőségi alapanyagokból dolgozott, az 5,5 colos Super AMOLED kijelzőt például a Samsung szállítja nekik, a duál kamera szenzora szintén Samsungból van, és a telóba 6 GB RAM került. A MediaTek Helio P25 procinál ugyan ma már biztosan van jobb, de azért így sem kell attól tartani, hogy a telefon vállalhatatlanul lassú lesz.

A Doogee MIX-ben egyértelműen a leghihetetlenebb az ára, hiszen a 4 GB RAM-mal szerelt változat csak 170 dollárba kerül az Ali Expressen és a Banggood.com-on, ami nagyjából 46 ezer forintnak felel meg, és mindkét shop ingyenesen ki is szállítja Magyarországra a telót (a 6 GB RAM-mal szerelt változat kicsit drágább, de 63 ezer forintért még így is szinte lopás).

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Eltitkolta a pilóta a depresszióját, szándékosan vezette hegynek a repülőgépet, 150 ember halt meg 2015-ben

Érdekes trükkhöz folyamodott az Apple, hogy rábírja az új iPhone-ok megvásárlására a felhasználóit

További cikkeink a témában