Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Úgy tűnik, a Microsoftra meglehetősen jó hatással van a Nintendo, ugyanis az Xbox Scarlett kódnéven futó, 2020 környékén megjelenő következő generációs konzolhoz megint a japánoktól készülnek átvenni egy ötletet.

A Microsoftnál nem ez lenne az első eset, amikor a Nintendo inspirálja őket, hiszen már a mozgásérzékelős Kincect is a Wii hatására született meg, most pedig a Nintendo Switch ihlette meg annyira őket, hogy a következő kontrollerüket ők is két részre szednék.

Bár egyelőre csak prototípusról van szó, de a kontrollerről annyit már lehet tudni, hogy több modulból állna, így összeillesztve hagyományos kontrollerként lehetne használni, míg szédszedve a telefon vagy a táblagép két oldalára is csatlakoztathatnánk.

A Scarlettnek amúgy nem ez lesz az egyetlen újítása, ugyanis a hírek szerint az új Xboxnak lesz egy olyan változata, amivel a Netflixhez hasonlóan streamelhetnénk a játékokat, ennek megfelelően pedig szuper olcsó, alig 100-125 dollár lehet. Ez a megoldás amúgy utat nyithatna annak is, hogy a telefonunkon is Xbox-szintű grafikával játszhassunk a legújabb játékokkal, kérdés, hogy a Microsoftnak megérné-e a dolog.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.