Elon Musk most a napelemeket forradalmasította
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

De mit lehet a napelemeken forradalmasítani? - vakarhatnád a fejedet, de pontosan ez a különbség Elon Musk és a világ többi lakója között. Ő ugyanis tudja, és meg is oldotta a problémát.

Az "igazi vasember" szerint ugyanis a napelemekkel pontosan ugyanaz a baj, mint mondjuk a Google Glass-szel, vagyis hogy

így pedig az emberek nem szívesen mutogatják őket másnak, pláne nem fedik be ilyen rondasággal a házuk tetejét. Mit lehet tenni? A megoldás egyszerű: széppé kell varázsolni őket.

Ennek érdekében Elon Musk cége, a Tesla négy újfajta napelemes tetőcserepet mutatott be, amelyek különlegessége, hogy jól néznek ki, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy pontosan úgy néznek ki, mint a normális háztető.

Megadták a módját, ugyanis a bemutatóhoz kibérelték a Universal Studiostól a Született feleségek egykori díszletét, amelyből négy házat alakítottak át napelemessé, hogy bemutassák, mennyire nem tűnik kirívónak a kertvárosi környezetben egy napelemes cserepekkel borított ház.

Ez persze csak a feladat egyik része, ugyanis a napelemek által termelt energiát tárolni is kell valahol, és a kacatokkal meg a limlomokkal ellentétben nem elég, ha bedobjuk a garázsban egy papírdobozba. Elon Musk erre már tavaly előállt egy megoldással, a Powerwallal (amit egy üdítően laza előadás keretében mutatott be), idén pedig továbbfejlesztette a saját találmányát: az 5500 dolláros Powerwall 2.0 kétszer annyi energiát képes tárolni, mint elődje, azaz 14 kWh áram raktározására képes, ami Musk szerint elég ahhoz, hogy egy négy hálószobás családi házat egy napon keresztül ellásson energiával.

Ha érdekel a teljes bemutató, akkor itt meg is tudod nézni:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.