Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem is szaroztak sokat. Az itthoni idő szerint pontban 21:00 órakor kezdődő esemény elején megerősítették, hogy érkezik a kisebb, csendesebb, gazdaságosabb Playstation 4, amiről már mi is írtunk, ráadásul már szeptember 15-től kapható lesz néhány országban potom 299 dollárért. (Azt ezen a ponton még nem tudjuk, hogy itthon pontosan mennyiért és mikortól juthatunk hozzá.)

Mindez nagyjából öt perc volt, aztán jött ez:

Igen, jön a sokkal bikább Playstation 4, amit a következőkkel akarnak eladni:

A nagyobb tárhelyet és a konzol és a játékos közötti interakció új dimenzióit jelző agyacskát most hagyjuk, azon egyszerű oknál fogva, mert ezekről nem sok szó esett. Amiről viszont echte szófosásba kezdett a színpadra szólított Mark Cerny, az nem más, mint a durván felpörgetett teljesítmény. A PS 4 Pro procija az ígéretek szerint kétszer (igen, kétszer!) erősebb lesz az alap PS4-nél, ezért mi azt mondjuk, hogy hiába magyarázza folyton a bizit a Sony, ez bizony nem csak egy amolyan félgenerációs ugrás, a hardverben legalábbis a Pro verzió majdnem annyit fog ráverni az alap gépre, mint amennyit az rávert a Playstation 3-ra a megjelenés idején.

És hogy mire ez a nagy számítási teljesítmény? Nos, a hívószó már nem csak simán a 4K, hanem a 4K HDR, tehát a Sony a brutál felbontás mellett, a durva fényerőtartománnyal, szélesebb színspektrummal és egyedülálló kontraszttal akarja eladni nekünk a PS4 Prót. Cerny meg is mutatta, hogy néz ki egy játék fullHD-ben és 4K HDR-ben és ha nem egy 1080p-s YouTube streamen néztük volna a konferenciát, biztos leesett volna az állunk. (A HDR-kompatibilitást egyébként a sima PS4 is megkapja egy hamarosan érkező frissítéssel.)

A lényeget a végére tartogatták. A PS4 Pro így néz ki:

És bizony nagyon itt toporog az ajtó előtt, hiszen már november 10-én megjelenik, ezzel jócskán beelőzve a Microsoft felizmosított Xbox One-variánsát, a Project Scorpiot. Ja, ez sem mellékes infó: 400 eurót fognak kérni érte.

Ha kell neked a 4K HDR gaming, akkor fogadd hát meg a címben adott tanácsunkat és válj meg gyorsan a régi PS4-edtől, mert hamarosan annyit sem fog érni, mint anyádék kivénhedt PC-je. Azért csendben megsúgjuk, hogy ha már megveszed a Pro-verziót, akkor ne felejts el tévét se venni mellé!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.