Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

John Carpenter 1988-as Elpusztíthatatlanok című filmjében (SPOILER!) a főszereplő egy speciális szemüveg segítségével rájön, hogy a plakátok és újságok az embereket elnyomó idegen faj rejtett üzeneteit közvetítik. Ez adta az ötletet Ivan Cashnak, hogy összedobjon egy olyan szemüveget, amely blokkolja a kijelzők által kibocsátott fényhullámokat.

Ahogy már bizonyára sejted, az IRL Glasses nem csak egy jópofa játék, de a készítője elég súlyos ideológiát is pakolt az ötven dolláros szemcsi mögé. "A képernyők arra ösztökélnek, hogy engedelmeskedj, alkalmazkodj és fogyassz. Csak idő kérdése volt, hogy valaki elkezdje blokkolni őket" - mondja Ivan, és bár ezzel azért tudnánk vitatkozni, az kétségtelen, hogy maga a technológia eléggé érdekes: ha egy ilyen szemüvegben ránézel egy kijelzőre, csupán egy szürke négyzetet fogsz látni.

Legalábbis ha LCD vagy LED kijelzőre nézel, a telefonoknál és tévéknél is egyre elterjedtebb OLED kiszűrésére ugyanis a szemüveg nem alkalmas. Egy-null az agymosó földönkívülieknek, de ha megjött hozzá a kedved, hogy kipróbáld, milyen lenne egy (félig) kijelzők nélküli világ, akkor a Kickstarterről máris rendelhetsz magadnak egy szemcsit.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.