Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Grant Thompson, a „random királya” imád kísérletezni. Na és mit imád még? Hát robbantgatni. Így testhezálló feladatnak tűnt, hogy kiderítse, a fagyott benzin vajon képes-e begyulladni.

A benzin fagyáspontja függ annak sűrűségétől és alkotóelemeitől, de nagyon nem lövünk mellé azzal, ha kijelentjük, hogy nagyjából -100 Celsius-fok körül fagy meg – de inkább az alatt. Így a hétköznapok során nem kell attól tartanunk, hogy mondjuk egy nagyon hideg téli éjszakán befagy a benzin a tankba – még a kegyetlenül hideg Szibérában sem –, de azért Grant Thompson kérdésfelvetése sokak fantáziáját beindíthatja.

Grantnak először le kellett fagyasztania folyékony nitrogénnel a benzint, ami eltartott egy kis ideig – főleg, mert az erre a célra kijelölt martinis pohár nem igazán váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A rendhagyó kísérlet végeredményét nem fecsegnénk el, csupán annyit jegyeznénk meg elöljáróban, hogy egy adott ponton kezdett forróvá válni a helyzet Grant laborjában, és még a poroltó is előkerült.

Légy résen, mert épp valami fontos történik!

Elindult a Raketa.hu, a Player-csoport jövőmagazinja, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire!

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okosotthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót!

Ha szeretsz jó időben jó helyen lenni, kövesd be a Rakéta Facebook-oldalát, hogy azonnal tudd, ha kilőttük a magazint!

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.