Ha azt hitted, hogy a laptopok teljesen megölték az egykor oly népszerű írógépeket... nos, akkor jól gondoltad, de kísérletek azért vannak a klasszikus írógép feltámasztására és modernizálására. A Freewrite Travelernek pedig minden esélye megvan rá, hogy sikeres legyen.

A Freewrite Traveler tömören összefoglalva egy e-ink kijelzővel felszerelt billentyűzet, ami kizárólag írásra használható, arra viszont sokkal praktikusabb, mint egy laptop, ugyanis:

  • kisebb,
  • mindössze 80 dekát nyom,
  • és az e-ink kijelzőnek köszönhetően a gyártó szerint harminc órát is eldöcög egy feltöltéssel, ami a sokszorosa annak, amit bármelyik laptoptól várhatsz.

A Freewrite Travelert emellett igen jó minőségű Cherry XM Brown mechanikus billentyűkapcsolókkal szerelik, így kifejezetten kényelmes is rajta pötyögni, de ha csak az alacsony tömeg számít, akkor kérheted egyszerűbb billentyűzettel is.

A modern írógép sokat fejlődött az elődjéhez képest, amin még egy betűhibát sem lehetett úgy kijavítani, hogy ne kellett volna kitörölnöd mindent, ami a hiba után jött, de a Travelernél ilyen "írógépes" fícsörökkel már szerencsére nem kell foglalkoznod. A gép wifin keresztül egyből a felhőbe tölti fel a dokumentumaidat, de ha nem használsz Dropboxot, Google Drive-ot vagy Evernote-ot, akkor USB-C-n keresztül a laptopra is átmásolhatod az írásaidat.

Bár általában kicsit szkeptikusak vagyunk a közösségi finanszírozással kapcsolatban, ez az a kivételes eset, amikor nagyon megéri a Freewrite Travelert az Indiegogóról megrendelni, mert egyrészt az Astrohausnak nem ez az első ilyen gépe, vagyis számíthatunk rá, hogy le is szállítják a megrendelt szajrét, másrészt a gép előrendelve mindössze 329 dollárba kerül, míg a bolti ára 600 dollár lesz, vagyis nem keveset spórolhatsz rajta, ha elég gyors vagy.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon