Néhány felhasználó hívta fel rá a figyelmet Twitteren, hogy náluk az eddigi kék helyett fekete színnel jelennek meg a Google keresési eredmények, ami önmagában egy tök értelmetlen változtatás, de itt még nincs vége a sztorinak.

A Google ugyanis arról is gondoskodott, hogy a változtatás ne csak értelmetlen legyen, hanem kifejezetten káros is: eddig azok a linkek, amikre már rákattintottunk, kék helyett lila színnel jelentek meg, így könnyedén el lehetett különíteni, hogy mik azok a keresési találatok, amiket már megnéztünk. És most milyen színnel jelennek meg?

Hát feketével.

Vagyis egyáltalán nem lehet elkülöníteni egymástól azokat a találatokat, amiket már megnéztünk azoktól, amiket még nem.

Szerencsére a változtatás nem mindenkinél jelentkezik (nálunk például továbbra is kék színűek a keresési találatok), ami azt jelenti, hogy a Google egyelőre csak a felhasználók egy kisebb csoportján teszteli a forradalmi újítást, és nagyjából biztosra vehető, hogy a rengeteg negatív visszajelzés után szépen el is fogják vetni.

UPDATE: A Google a Mashable kérdésére elmondta, hogy folyamatosan kísérletezgetnek kisebb változtatásokkal, de egyelőre nincsenek róla meggyőződve, hogy "a fekete az új kék". Szóval még reménykedhetünk.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon