A Google új telefonja leverte az iPhone-t és a Galaxy Note 8-at*

*Bizonyos szempontból.

Ez a bizonyos szempont pedig a kamera, ami a legmegbízhatóbb kameratesztelő oldal, a DxOMark értékelése alapján 98 pontot kapott, vagyis néggyel többet, mint a fent említett két teló.

Hogy ez hogyan sikerült a Google-nek, nem tudjuk, hiszen az új Pixel 2-ben és Pixel 2 XL-ben csupán

ami így első ránézésre simán esélytelen az Apple és Samsung duál kamerás megoldásaihoz képest, de úgy tűnik, a Google-nek sikerült néhány olyan trükköt előhúznia az ingujjából, aminek köszönhetően a Pixel 2 kamerája közel tökéletes lett (az egyik ilyen trükk amúgy állítólag az, hogy annak ellenére, hogy nincs másodlagos zoomos kamerája, a Pixel 2 mégis tökéletes bokeh-effektes, vagyis elmosott hátterű képeket csinál).

Nem véletlenül kezdtük a Pixel 2 bemutatását a kamerával, hiszen a Google telefonja ezen kívül egy tisztességes, de így október elején azért már kevéssé izgalmas telefonnak tűnik, amiben van egy

  • hatcolos, QHD+ felbontású POLED-kijelző (Plastic OLED),
  • aminek alul és felül is igen vékony a kerete,
  • emellett Snapdragon 835 proci és 4 GB RAM,
  • USB-C-csatlakozó, IP67-es víz- és porvédelem,
  • és a HTC U11-hez hasonlóan nyomásérzékeny keret, amivel a Google Assitentet hívhatjuk elő.

(A Pixel 2 XL mellett bemutatott "sima" Pixel 2 ettől csupán annyiban tér el, hogy ötcolos és full HD felbontású kijelzőt kapott, szélesebb kerettel).

Az érdekesebb újdonságok közé tartozik az új Android Oreo operációs rendszer, ami a Pixel 2-ben mutatkozik be elsőként, valamint a két előlapi hangszóró, ami vélhetően az átlagosnál valamivel jobb hangminőséget biztosít a telefonnak. Ja és persze ne feledkezzünk meg a Pixel Buds fülhallgatóról sem, ami a telefonhoz csatlakoztatva szinte mesebeli képességekkel ruházza fel az embert.

A két telefon ára 650 valamint 850 dollártól indul, ami az ezer dolláros iPhone-ok korában már nem tűnik őrületesen soknak, és ha a Google idén is olyan tisztességes munkát végzett, mint az első Pixellel, akkor valószínű, hogy jó darabig megint az ő telefonjuk lesz az egyik legjobb vétel. Már ha hozzá tudsz jutni, ugyanis a Google tavaly eléggé mostohán bánt Magyarországgal, a telefonjukat gyakorlatilag csak néhány hazai webshopban lehetett kapni, és egyelőre nincs hír róla, hogy ez idén változni fog.

(Fotó: AFP)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon