Meglepő hírek szivárognak a Huawei új csúcstelefonjáról

A Huawei P20-ban állítólag nem is duál, hanem triál kamera lesz, de egyelőre senki sem tudja, hogy milyen célt szolgál a harmadik lencse.

A telefon egyébként már a nevével is okoz egy kisebb meglepetést, hiszen a Huawei a tavalyi P10-zel egyfajta válaszút elé érkezett, ők pedig (nagy valószínűséggel) úgy döntöttek, hogy a P11 helyett rögtön a 20-ra ugranak, ami kétségkívül jobban hangzik (két év múlva kiderül, hogy mit kezd egy ehhez hasonló problémával a Samsung).

Szóval a P-széria az elmúlt években kicsit behúzódott a Mate árnyékába, az igazán fontos újítások jellemzően ebben kaptak helyet, a tavasszal érkező csúcsmodell pedig olyan volt, mint a Mate kistestvére. Viszont könnyen lehet, hogy ennek idén vége szakad, ugyanis a P20-ról elég meredek hírek szállingóznak, amelyek közül a legizgalmasabb, hogy a telefon nem is duál, hanem tripla kamerarendszerrel érkezik.

Hogy mit tud a harmadik lencse, arra csak tippelni lehet: a Huawei telefonokban eddig a normál, színes kamera mellett egy monokróm kamerát találtunk, ami a képek részletességét hivatott javítani, emellett nem ideális fényviszonyok mellett is jobb fotókat készíthetünk vele. Tehát a harmadik lencse lehet akár nagy látószögű, akár zoomos, akár különösen nagy fényérzékenységű lencse is, vagy valami olyan, amire egyáltalán nem gondoltunk. Az viszont biztos, hogy nagyot fog szólni, hiszen a DxOMark értékelése szerint fotós képességekben már a Mate 10 is verhetetlen volt.

 

A másik érdekesség, hogy technikailag a P10 biztosan nem lesz a Mate kistestvére, ugyanis a hírek szerint a telefon hatcolos kijelzővel érkezik, és ahogy a Mate-nek, ennek is lesz Lite és Pro (vagy Plus) verziója is.

A márciusban érkező telóról ezenkívül nem sokat lehet még tudni, de elég sanszos, hogy a P20-at is a Kirin 970 proci fogja hajtani, amelyben külön segédproci felel a mesterséges intelligenciával kapcsolatos számításokért, és az is elég valószínűnek tűnik, hogy a Pro verzió QHD felbontású kijelzőt kap.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon