Íme a lejátszó, amin egy évbe telne végignézni a Bosszúállókat
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Stáblista nélkül.

A Very Slow Movie Playert, azaz Nagyon Lassú Filmlejátszót Bryan Boyer rakta össze minden bizonnyal viccből, és a különlegessége, hogy a megszokott, másodpercenkénti 24 képkocka helyett mindössze óránként 24 képkockát játszik le, ráadásul mindezt egy fekete-fehér e-ink kijelzőn.

A lejátszón már egy Youtube-videó megnézése is napokba telne, de például a hét és fél órás Sátántangó hossza 27 ezer órára nyúlna, ami egész pontosan 1125 nap, vagyis három és fél év. Alvással, munkával és egyebekkel együtt egy évtizedet is elüthetnél vele, mire végignéznéd.

Persze a tervező célja az eszközzel nem is az volt, hogy megreformálja a filmnézést, egy filmrajongó számára viszont tényleg egészen kreatív ötlet lenne mondjuk egy hagyományos digitális képkeret helyett, ha mindig a kedvenc filmjei pörögnének az asztalon. Sajna Boyer nem tervezi a VSMP sorozatgyártását, így legfeljebb akkor tudsz hozzájutni, ha fogsz egy Raspberry Pi számítógépet meg egy 3D-nyomtatót, és a feltaláló útmutatásai alapján elkészíted magadnak otthon.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.