Az új iPhone-nal kapcsolatban minden újdonságnak örülünk, hiszen a szeptemberben érkező teló eddig eléggé halál unalmasnak tűnt. Most a Bloomberg szellőztetett meg néhány érdekes, új infót.

Igaz, ezek hallatán sem kellett azért a szívgyógyszerünk után kapkodnunk, de legalább azt már tudjuk, hogy az Apple nem ugyanazt a telót fogja kiadni még-egyszer, amit tavaly is.

Az egyik nagy újdonság a Home gombot érinti, ami jelenlegi formájában megszűnik, és a helyére egy érintésérzékeny gomb kerül, ami a Force Touch kijelzőhöz hasonlóan haptikus visszajelzéssel fog működni.

Ennek a legnagyobb előnye (a fülhallgató-csatlakozó száműzésével együtt), hogy az iPhone hivatalosan is vízállóvá válhat. Ugyan a tesztekből kiderült, hogy már az iPhone 6S is eléggé jól bírta a vizet, de az Apple mindeddig tartózkodott hivatalosan is vízállónak kikiáltani a telót.

A másik újdonság a nagyobbik iPhone dupla kamerája, amivel kapcsolatban az volt a nagy kérdés, hogy hogyan fog működni. Idén már minimum két dupla lencsés telót láthattunk, amelyek viszont egymástól merőben eltérő módon működtek:

  • A Huawei P9 az egyik kamerával fekete-fehér, a másikkal színes képeket készít, így növelve a színhűséget és a részletességet,
  • míg a z LG G5 két lencséje között a látószögben van eltérés.

A Bloomberg szerint az iPhone 7 Plus kamerája a Huawei telójához fog hasonlítani, vagyis a két kamera eltérő színképpel dolgozik majd, bár hogy ez pontosan mit jelent, az egyelőre nem derült ki.

És ezt olvastad már?
Csak kiderült, hogy a legújabb iPhone-okból eltűnt az egyik alapfunkció