Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Jó eséllyel mindenkinek van Facebookon néhány olyan ismerőse, aki hajlamos olykor túlzásba vinni a posztolást. A nem vicces, nem érdekes, fölöslegesnek tűnő, szemcsípő online tartalom kivédésre pedig több módszer is ismert.

A felhasználók egy része nem tököl sokat, valószínűleg a törlés gombbal lerendezi az egészet. Sőt, ha nagyon felbasszák a fejüket, biztos, ami biztos alapon, még egy tiltással is megtoldják a történetet. Ezeknél jóval finomabb és biztosabb módszer a követés leállítása – érdemes akkor használni, amikor az adott személytől nem szeretnénk „végleg megszabadulni”, hiszen egy-egy munkatársunkról, szomszédunkról vagy volt osztálytársunkról van szó.

Az inspiráló idézeteid arra inspiráltak engem, hogy kitöröljelek a barátaim közül.

A Facebook most kijött egy újabb funkcióval, amely a követés leállítását kiegészíti még egy opcióval: a Snooze (melynek magyar megfelelője a szundi) nevű gombbal ugyanis egy bizonyos időtartamra (24 óra, 7 nap, 30 nap) tudunk leállni ismerőseink követésével. Ez ideális lehet akkor, amikor amúgy nincs nagy gáz az arccal, de néhány napja vagy hete egyszerűen kibírhatatlan, vagy simán túl sok.

  • Például nem bír leállni a kedvenc sorozatod részeinek a szétspoilerezésével,
  • vagy a nagy fociderbi megnyerése után még napokkal is győzelmi mámorban lubickol – és te ugye pont a fallosz rossz oldalán álltál.
  • Netán épp választások vannak, a haver pedig már nagyon, de nagyon túlzásba viszi a (párt)politizálást.
  • Szerelmi bánata van, és szappanoperákból átemelt, csöpögős-önsanyargatós közhelyekkel tartja folyamatos ostrom alatt a szürkeállományodat.
  • De az is lehet, hogy egy ideje befalta egy szekta, és online hittérítésbe kezdett. Ez esetben mondjuk lehet jobb a követés teljes leállítása.

De nemcsak magánszemélyeket, hanem oldalakat és csoportokat is „hűvösre tehetünk” ezzel a módszerrel egy időre – ennek állítólag a cégek is örülnek, így talán kevesebb felhasználó mond le végleg róluk, amennyiben mondjuk túltolják a marketingszekeret. Egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államokban, asztali böngészős változatban érhető el ez a funkció, a tesztelés folyamatát pedig a Facebook is hivatalosan megerősítette. Remélhetőleg hamarosan már mi is igénybe vehetjük.

Ezt olvastad már?

(forrás: Techcrunch)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.