Nincs Wi-Fi a lakásod/házad több pontján? Itt egy Asus mesh-rendszer, amin el kellene gondolkodnod.

Van az úgy, hogy az ember netezne otthon, de a ház egyes pontjain egyszerűen akkor sem lehet Wi-Fi jelet találni, ha az ember úgy nyújtózkodik a telefonnal, mint valami cirkuszi mutatványos. Pont erre való a mesh-rendszer, mondjuk az Asus Lyrája, amiből három szuper verzió is létezik, attól függően, hogy mekkora a lakásod, és mire van szükséged.

Ha nem lenne meg, a mesh lényege, hogy több wifis csomópontot helyezhetünk el a házunkban, amellyel megszüntethetjük a netnélküli pontokat, az eszközeinkkel pedig mindig a legerősebb ponthoz csatlakozunk, ahogy haladunk az elhelyezett végpontok között. Ráadásul ezzel kiiktathatjuk a letöltéskor fellépő sebességproblémákat is, magyarul ha mondjuk valaki egy másik ponton tölt le egy nagyobb fájlt, akkor az nem okoz sebességcsökkenést a többi ponton.

A mesh-rendszerek közül három nagyon jót is ajánl az Asus, itt a Lyra, ami egy három sávos, három elosztós csoda, ami AiMesh-kompatibilis, azaz képes a többi Asus routerrel is együttműködni a nagyobb hatékonyság érdekében. Nincs túlcsicsázva, de nagyon jól néz ki, bármilyen lakásban jól mutat, és az sem mellékes, hogy kifejezetten biztonságos eszköz, fejlett szülői felügyeleti szolgáltatásokkal rendelkezik, az AiProtectionnel pedig könnyen lehet védeni a hálózat összes eszközét.

A Lyra kistesója, a Lyra Trio tulajdonképpen pont akkora hatótávval rendelkezik, úgyanúgy nagy lakásokba is való, 500 négyzetméterig is ellátja a feladatát még többemeletes házakban is. Kétsávos, három csomópontos mesh-rendszer ez, amelyben extra, hogy a Trend Micro™ által nyújtott, a készülék teljes élettartamára kiterjedő ingyenes, felhőalapú biztonsági szolgáltatás garantálja a csatlakoztatott készülékeken található személyes adatok biztonságát. Természetesen ez a rendszer is rendelkezik szülői felügyeleti eszközökkel, és más AiMesh-kompatibilis eszközökkel is használható. Ja, és kifejezetten jól néz ki, ami azért nem annyira mellékes.

És itt van utolsó versenyzőnk, a Lyra Voice, aminek különlegessége, hogy egy bluetooth sztereó hangfal is kapott benne helyet. Kicsi, de erős, 8W, de jól szólnak a mélyei is, és a Lyra-sorozat minden előnyével rendelkezik. Hangvezérléssel irányítható, nem kell a felügyeletéhez PC, akár más márkák routereinek jeleit is képes felerősíteni, és persze ahogy kell, AiMesh-kompatibilis. Az pedig tényleg már csak hab a tortán, hogy a beépített Alexának köszönhetően okosotthon asszisztensként is funkcionál.

Nincs az a helyzet, amiből ez a három eszköz ne tudna kihúzni, ha mindenhol szeretnél Wi-Fit a lakásodban. Velük nem lesznek sötét foltok a házban, nem lesz gond azzal, hogy a földszinten még van net, de az emeleten nincs, és igen, muszáj megemlítenünk a mosdót is, mert hát az ember ugye hol máshol netezne még sokat.

A termékekről bővebb infókat ide kattintva találsz:

Asus Lyra

Asus Lyra Trio

Asus Lyra Voice

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon