Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ahhoz képest, mennyit támadták vele az Apple-t, könnyen lehet, hogy hamarosan sok más gyártó is követi a példájukat, és megszabadulnak a jack-csatlakozótól a telefonban.

Ezt szeretné legalább is az USB-szabvány népszerűsítésére és támogatására létrehozott USB Implementers Forum, ami egy frissen kiadott specifikációval (Audio Device Class 3.0) segítené azokat a gyárókat, akik a jó öreg jack helyett inkább az USB-C-csatlakozót használnák hangátvitelre.

Az USB Implementers Forum nem is tagadja, hogy ezzel elsősorban az a céljuk, hogy segítsenek kiiktatni a jack-csatlakozót, ami vékonyabb telefonokat és jobb vízállóságot eredményez, valamint állítólag innovatív is, bár hogy pontosan mitől lenne innovatív, azt még senkinek nem sikerült igazán jól leérvelni.

Vannak, akik meg sem várták a hivatalos specifikációt, a Lenovo például a Moto Z telefonokban már jóval az Apple előtt, júniusban kinyírta a jacket. Hogy mások is követik-e a példájukat, azt egyelőre nem tudjuk, de elképzelhető, hogy a fülhallgató-csatlakozó ennek ellenére is marad, hiszen az igazi probléma az iPhone 7 esetében sem a hangminőséggel volt, hanem hogy a legtöbb embernek jack-csatlakozós fülhallgatója van, az átalakító ronda, a vezeték nélküli fülhallgató pedig egyből leesik a földre, ha kiesik az ember füléből.

(Nyitókép: AFP)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.