Eddig nem is létezett, decembertől viszont bárki jelentkezhet a világ legkirályabb állására

Most figyelj, mert a NASA-nak van egy visszautasíthatatlan ajánlata számodra: rengeteg utazás egzotikus helyekre, csupa intelligens emberrel körülvéve, ráadásul mikor hazaérsz, már te leszel a világ egyik leghíresebb embere, és ehhez nem kell se béna szuperhősös filmekben ugrándoznod, se szexvideót kiadnod.

Ha a fentiekből még nem jöttél rá, az amerikai űrügynökség a 2030-as évekre tervezett Mars utazás(ok)hoz keres jelentkezőket, mégpedig annyira komolyan, hogy december 14-től február közepéig bárki beadhatja a jelentkezését.

Azaz majdnem bárki, mert néhány követelmény azért van:

  • amerikai állampolgárság (ez így Magyarországról mondjuk egy elég húzós feltétel)
  • egyetemi diploma
  • és jártasság a következő terültek valamelyikén: matematika, pszichológia, biológia vagy műszaki tudományok

Az már csak külön hab a tortán, hogy a Mars One projekttel ellentétben a NASA nem játszik Jorgos Traveleset az asztronautáival, és úgy tervezik, hogy a felfedezőket egytől-egyig haza is hozzák a 225 millió kilométerre levő célállomásról (ahol még folyékony víz is van, és talán oxigén is lesz).

A NASA egyébként azt ígéri, hogy 2017-re lezárul a kiválasztás, így ha végül 2030-ban kiderül, hogy mégsem utazhatsz, még mindig több mint egy évtizedig csajozhatsz azzal, hogy egy Mars-expedíció tagja vagy, és még hazudnod sem kell.

 

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon