Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ugye az megvan, hogy a Facebooknak eddig is volt már egy képfelismerője, azonban nem volt nagy durranás, ugyanis csak a képek címkéire, esetleg címeire tudtunk rákeresni – tehát az egész nem volt több egy egyszerű szöveges folyamatnál.

Azonban a közösségimédia-óriás gondoskodott arról, hogy sokkal inkább vizuálisabbá váljon a keresési funkció, ehhez pedig arra volt szükség, hogy emberesen hátba vágja a képfelismerő mesterséges intelligenciáját, az FBLearner Flowot. Az MI elég nagy fejlődésen esett át az utóbbi időben, amelynek az az eredménye, hogy

Szóval nagyon úgy fest, ezentúl még nehezebb lesz elbújniuk azoknak a közösségi hálón, akik eddig is „rejtett üzemmódban” nyomták az ipart. Joaquin Candela, a Facebook Alkalmazott Gépi Tanulás részlegének az igazgatója elmondta, hogy nagyon büszke a végigvitt munkához, és ahhoz, hogy a FBLearner Flow már több mint 1 millió kísérletet futtat havonta, azaz közel hatszor annyit, mint egy évvel ezelőtt. Itt pedig egy kis ízelítőt kaphatsz abból, hogyan is működik élesben az egész:

Facebook Engineering | Facebook

(forrás: Mashable, Facebook)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.