Most már tuti, hogy a Microsoftnak van egy időgépe, amit szerencsére nem arra használnak, hogy Sports Almanacot csempésszenek vele a múltbeli önmaguknak, hanem hogy lépésről-lépésre szépen ide szállítsák nekünk a jövőt. Aki látta az állunkat, légyszi hívja a rendőrséget.

Mindjárt elmondjuk hogy miről van szó, de először is nézd meg ezt a videót, hogy megfelelő idegállapotba kerülj, aztán majd folytatjuk.

Aki most látja először, hogyan működik a Hololens, vagyis a Microsoft kiterjesztett valóság-szemüvege (amit ők valamiért mixed realitynek hívnak, de mindegy), az már valószínűleg katatón állapotban van mostanra, de ha olvastad a korábbi cikkünket, akkor megnyugtatunk, hogy nem ez a robot az egyetlen olyan újdonság, amitől hasra kéne esni.

A Hololensről ugyanis kiderült, hogy nem csak valamilyen jópofa segédeszköz lesz, hanem gyakorlatilag egy teljes értékű számítógép is, és a nyáron érkező Windows 10-et már teljes mértékben ezt figyelembe véve fejlesztették. Ami azt jelenti, hogy

hatalmas sci-fiség van!

Például megtehetjük vele, hogy az asztalt és a különböző alkalmazásokat szépen szétpakoljuk a szobában. Középre kerül a szövegszerkesztő, a jobb oldali falra a Skype, balra meg a Gyűrűk ura full HD-ben. Két monitor? Ne röhögtess már! Három fal!

De persze nem muszáj síkban gondolkodni, hiszen az alkalmazásokat 3D-ben is használhatjuk, így például az időjárás applikációt kipakolhatjuk a dohányzóasztalra. Kezd már bizseregni, ugye?

A Microsoft szerint a Hololens egyébként az orvostudományban is komoly előrelépést hozhat, és nem nehéz elképzelni azt sem, hogy milyen hasznos lesz egy építész vagy dizájner számára, pláne, hogy a Windows arra is lehetőséget ad, hogy egy 3D-s modellen többen is dolgozzanak egyszerre, különböző helyekről.

A Microsoft a napokban zajló Build konferencián engedi rá (másodszor) a fejlesztőket és újságírókat a Hololens prototípusára, így az első komolyabb beszámolók nagyjából ma és holnap fognak megjelenni, de azok alapján, amiket eddig hallottunk róla, a virtuális valóság szemüvegek mellett egyértelműen ez lesz az idei év legnagyobb durranása.

(Forrás: The Verge, Engadget, Gizmodo)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés