Spoiler: több dolog miatt is.
Van az a pillanat, amikor az ember csak áll a benzinkútnál, és még a háromszögszendvics is hívogatóvá válik. Az éhes szem gyorsan átsiklik a műanyag csomagoláson, és hirtelen semmivé foszlik mindaz, amit az igényes és tudatos étkezésről gondolunk. Nemrég egy hosszú úton épp egy ilyen pillanatban találtam magam, a hűtőnél állva pedig megfogalmazódott bennem egy gyakorlati kérdés a szendviccsel kapcsolatban:
mi a fenéért vágják háromszög alakúra?
Ahogy a „miért szögletes dobozban szállítják ki a kerek pizzát?” kérdésre is van logikus válasz, úgy természetesen erre is akad magyarázat.
A háromszögszendvicsek egyik nagy előnye, hogy jobban illeszkednek a kéz formájához, ami különösen vastag, rétegezett, azaz jól megpakolt szendvicsek esetén hasznos – egy benzinkutas szendvicsnél ettől azért annyira nem kell tartani. A háromszög forma tehát stabilabb fogást biztosít – ami különösen jól jön, ha autóban vagy útközben fogyasztjuk –, és így kevésbé valószínű, hogy a tartalma szétesik, ahogy beleharapsz, tehát minimalizálható annak esélye, hogy az összetevők az öledben vagy a tányéron/földön landoljanak már az első falatnál.
A szendvics háromszögre vágása optikai tuningként is szolgál, merthogy így a szendvics egyszerűen nagyobbnak tűnik, sőt, még a belső rétegei, a töltelék is jobban láthatóvá válik, ami étvágygerjesztő hatást kelthet a vásárlókban, és a frissesség érzését is növeli – persze egy háromszögszendvicsre jellemzően az éhség miatt esik a választás.
(Forrás: Mashed, Best Life, Cooknight, fotó: Getty Images)
Ez is érdekelhet: