Mostantól a YouTube megmondja neked, hogy fejezd be a videónézést és menj aludni

Igencsak hasznosnak tűnő funkcióval bővül a YouTube.

Valószínűleg te is belecsúsztál már abba, hogy lefekvés előtt elmerültél a YouTube-videók végeláthatatlan tengerében, majd éjjel 3-kor azon kaptad magad, hogy „na, fasza, jól elcsesztem az (alvás)időt”, reggel 7-kor meg persze táskás szemmel vered a kómás fejed a falba, hogy hogy lehetsz ekkora barom. Persze megfogadod, hogy ilyen többé nem lesz... két nappal később aztán megint lefutod magaddal ugyanezt a kört.

Szerencsére a YouTube-nál vannak olyanok, akik felismerték ezt a problémát –pontosabban azt, hogy a jelenlegi megváltozott helyzetben többet lógunk a képernyő/kijelző előtt –, ennek köszönhetően pedig olyan új funkcióval bővül a YT, ami figyelmeztet majd, hogy ideje aludni menni. Persze nem magától találja ki, mikor lövik fel neked a pizsit, ezt ugyanis manuálisan kell beállítanod, amit értelemszerűen a beállítások között találhatsz majd meg.

Itt egyébként nemcsak azt adhatod meg, hogy mikor küldjön el aludni, de azt is, hogy az éppen futó videó közben vagy csak annak végén szólaljon-e meg az emlékeztető, amit kikapcsolhatsz, de akár szundi üzemmódot is nyomhatsz, ha még 10 percet adnál magadnak.

A funkciót napokon belül mindenki számára elérhetővé teszi a YouTube.

(Forrás: engadget.com, fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.