Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Kaspersky Lab egy jó ideje rendszeres online felméréseket végez a B2B International piackutató céggel közösen annak érdekében, hogy feltérképezze az internetfelhasználók online viselkedését, összegyűjtse a visszajelzéseiket, valamint segítsen védekezni a kibertámadások ellen.

Ezért a Kaspersky Lab megalkotta a kiberbiztonsági indexet, amely megmutatja, hogy mennyire vannak tisztában az internetezők a veszélyforrásokkal – concerned, azaz aggódó –, hányan estek már áldozatul valamilyen online támadásnak – affected, azaz érintett –, és hogy a felhasználók milyen arányban telepítettek biztonsági rendszereket az internetező készülékeikre – protected, azaz védett.

Így fest a térkép, de még jobb, ha megtekinted az interaktív, élő változatot is:

 

– jelentette ki Andrei Mochola, a Kaspersky Lab fogyasztói osztályának vezetője.

Az index egy részletes felmérésen alapszik, melyet 2016 augusztusában végeztek el a világ 21 országában. Az eredmények szerint csak nagyjából minden ötödik felhasználó (21%) hiszi azt, hogy online veszélynek van kitéve. Közel minden harmadik (29%) netező már volt a kiberbűnözők áldozata –  profilfeltörés, adatlopás, vírusfertőzés stb. –, és a felhasználók 60%-a használ biztonsági rendszereket a támadások kiszűrésére. Az eredmények még beszédesebbek, ha kiválasztunk egy-egy országot, és összehasonlítjuk az így kapott eredményeket.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.