Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az okosotthon-felszereléseket sokan egyszerű szemfényvesztésnek, fölöslegesen drág úri huncutságnak tartják, pedig azon kívül, hogy kényelmes, néhány esetben nagyon hasznos is tud lenni: korábban már beszámoltunk egy esetről, amikor az LG robotporszívója állított meg egy betörőt, most pedig egy kanadai férfinak az okoscsengője spórolt meg valószínűleg milliókat.

Az edmontoni lakos elmondása szerint délután fél kettő körül éppen az irodájában dolgozott, amikor a csengő küldött egy értesítést a telefonjára, hogy mozgás van a ház körül. Mivel a csengőben kamera is van, a telefonos alkalmazással azonnal meg tudta nézni, hogy ki sertepertél a ház előtt, és miután látta, hogy két szerelőnek öltözött ember éppen megpróbálja feltörni az ajtót, rájuk tudott szólni, hogy ezt ne tegyék.

A betörők láthatóan nem voltak felkészülve ilyen fogadtatásra, így gyorsan kereket oldottak, de már túl későn: mivel rendkívül jó minőségű felvételek készültek róluk, így minden bizonnyal csak idő kérdése, hogy elkapják őket.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.