Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Nikon D5 a világ egyik legdrágább fényképezőgépe, amit a magyar képviselet az Aria Hotel Sky teraszán mutatott be az arra érdemeseknek - meg nekem, aki képes volt egy szál mobillal odaállítani egy fotós sajtótájékoztatóra. Gyászos képek következnek.

Fotós sajttájra odaállítani egy telefonnal eleve nagyjából annyira jó ötlet, mint Trabanntal érkezni egy Bentley-találkozóra, de amire abszolút nem számítottam, hogy a Bazilika mellett olyan kellemes napsütés fogadta az egybegyűlteket, amivel az LG G4 már nem igazán tudott megbirkózni.

Az biztos, hogy fordítva nem így lett volna, a Nikon D5 nem véletlenül kerül annyiba, mint egy új Suzuki. Laikusoknak: ezzel a géppel azt is simán lekapod, ahogy a hangya reggel megrezdíti a faszát.

A japánoknak nagyjából mindenben sikerült felülmúlniuk magukat a szintén kiváló D4-hez képest: az új gép lényegesen több fókuszponttal rendelkezik (összesen 153-mal), a maximális ISO-érzékenység 3,3 millióra nőtt, a 16 megapixeles szenzort lecserélték egy 20 megapixelesre, ráadásul akár 14 képet is készíthetünk vele másodpercenként. A D5 emellett már a vadiúj Expeed processzort használja, ami az eddiginél is sokkal gyorsabb képfeldolgozást tesz lehetővé.

Ha nem vagy szakértő, elég ha annyit tudsz, hogy bármelyik fotós vígan magához nyúlna, ha egy ilyen gép kerülne a kezébe (nyilván a másik kezével), amiben elsősorban a gép ára fogja őket megakadályozni: a Nikon 2,2 millió forintra árazta be a D5-öt, és bár a végleges magyarországi ár a viszonteladókon is múlik, ezzel a nagyságrenddel a D5 jelenleg minden bizonnyal benne van a top 10-ben a legdrágább fényképezőgépek listáján.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.