Az Nvidia brutális számítógépének, a DGX-1-nek a képességeiből a múltkor már kaptunk egy kis ízelítőt: ez volt az a gép, amin a hollywoodi animációkat megszégyenítő star wars-os videó futott, valós időben renderelve. Na most képzeld el, hogy mit tudhat az utódja, ami az Nvidia szerint tízszer gyorsabb.

A rövid válasz az, hogy mindent. A gépbe két Inel Xeon Platinum proci került 1,5 TB RAM társaságában, a grafikus számítási képességekről pedig 16 darab Tesla V100 videokártya gondoskodik, amivel

Összevetésképpen: a világ legerősebb számítógépe 125 petaflopos teljesítményre képes, de azt nem viheted haza.

Ellentétben az Nvidia GDX-2-vel, amit az év második felében már meg is lehet vásárolni 400 ezer dollárért, vagyis nagyjából százmillió forintért, bár erre főleg akkor tudnánk biztatni, ha a hobbid a mesterséges intelligencia kutatás, ugyanis az Nvidia kifejezetten erre szánja a 81920 processzormaggal ellátott gépet.

Teherautót ne felejts el vinni magaddal, ugyanis a picike 150 kilogramm, és érdemes némi zsebpénzt félretenni a villanyszámlára is, mert a tízezer wattos fogyasztású vas beüzemelése után jó vaskos számlára számíthatsz az NKM-től.

(Fotók: Nvidia/Youtube)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Életmód

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon