A Titan V videokártyával nem csak a Plants vs. Zombies fog futni max felbontáson, de annyira erős, hogy kábé nincs is értelme megvenned.

Hogy egy szemléletes példával éljünk: Titan V-t szerelni a gépedbe nagyjából olyan lenne, mintha egy Ferrari 488 GTB-vel rákanyarodnál a 37-es útra Szerencsnél, vagyis a képességeit úgysem tudod kihasználni - a harmad ennyibe kerülő GTX 1080 Ti-vel már a leggyilkosabb játékok is vígan futnak stabilan 60 fps-sel.

Az Nvidia ennek ellenére nem pusztán faszméricskélés miatt dobta piacra a Titan V-t, azt ugyanis kifejezetten a mesterséges intelligenciával és gépi tanulással összefüggő feladatokra szánják. Ehhez már tényleg kell a brutális számítási teljesítmény, aminek érdekében a Titan V 12 GB HBM2 memóriát kapott (ez jóval gyorsabb, mint a jelenlegi leggyorsabb Nvidia-kártyában, a Titan Xp-ben található DDR5-memória), és 5120 CUDA-maggal is ellátták (a Titan Xp 3840 processzormagjával szemben).

Az igazi trükk viszont nem ez, hanem hogy a Titan V emellett 640 speciális Tensor-magot is kapott, amelyek kifejezetten a mesterséges intelligenciával kapcsolatos számításokért felelnek, így összességében a Titan V nagyjából 30%-kal gyorsabb, mint a Titan Xp.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon