A Google nemcsak a legújabb Android operációs rendszert mutatta be a napokban zajló I/O konferencián, de egy ennél jóval izgalmasabb dologról is szó esett, nevezetesen, hogy hamarosan már internetkapcsolatra sem lesz szükség a Google Maps, a Youtube és a Chrome használatához.

Ez a Google Maps esetében azt jelenti, hogy pont ugyanúgy fog működni, mint online állapotban, ugyanúgy megkapjuk a helyekről az információkat, működik a navigáció, sőt, még a hangirányítás is. A Youtube offline módja ennél egy kicsit korlátozottabb: itt értelemszerűen a kedvenc videóinkat menthetjük le, amelyeket aztán internet nélkül is bármikor megnézhetünk/hallgathatunk, azonban csak két napig, utána kénytelenek leszünk újra menteni őket.

A Chrome böngésző már eddig is elég szépen tudott spórolni az adatforgalommal, ezt a képességét pedig most a Network Quality Estimatorral fejlesztették tovább, amely az internetkapcsolatunk függvényében optimalizálja személyre szabottan a weboldalakat. A Chrome-nak emellett ugyanúgy lesz egy offline verziója, mint a Google Mapsnek és a Youtube-nak, így a wifivel megnyitott oldalakat később is elolvashatjuk adatkapcsolat nélkül is.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon