Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A OnePlus jó szokásához híven idén is elvégzett egy kisebb ráncfelvarrást a júniusban bemutatott OnePlus 5-ön, ami így minden szempontból felveszi a versenyt a jelenlegi legjobb telefonokkal.

Ami azt illeti, a ráncfelvarrás nem is volt olyan kicsi, hiszen a OnePlus 5T kívülről is teljesen megújult: az új telefon kijelzője hatcolosra nőtt, és az új trend szerint 18:9-es képátlójú, hosszúkásabb formát kapott. Mivel a telefon kerete az idei csúcstelefonok többségéhez hasonlóan egészen vékony, így maga a készülék semmivel sem nagyobb, mint a OnePlus 5.

Fejlődött a kamera is, aminek felbontása 20 megapixelesre nőtt, és igazi kuriózumként a duál kamerák közül az egyik kifejezetten esti fotózásra lett optimalizálva. Ez nem csak annyit tesz, hogy az f/1.7-es rekeszértékű kamerával gyenge fényviszonyok között is kiváló képeket készíthetünk, de a telefon érzékeli is a fényviszonyokat, és automatikusan átvált a megfelelő kamerára.

Kisebb változás, hogy az ujjlenyomat-olvasó az előlapról a hátlapra került, valamint a OnePlus 5T is kapott arcfelismerő funkciót, igaz, ehhez az iPhone X-szel ellentétben csupán az előlapi kamerát használja.

A telefon teljesítménye nem változott a OnePlus 5-höz képest, igaz, nem is nagyon lett volna hova fejlődni, hiszen a Snapdragon 835 proci és a 6 vagy 8 GB RAM jelenleg a legerősebb specifikáció, amivel egy telefon rendelkezhet. Emellett természetesen maradt az USB-C-csatlakozó és (nem annyira természetesen) a jack-csatlakozó is, mint ahogy sajnos az Android 7.1-es operációs rendszer is, pedig egy most megjelenő telefonon már illene az Oreónak futnia.

A telefon emellett még valamit megtartott az elődjétől, ami miatt nagyon sokan fogják szeretni a OnePlus 5T-t, ez pedig a borzalmasan alacsony ár. A 8 GB-os verzió 560 euróba fog kerülni, a 6 GB-os pedig mindössze 500 euróba (156 ezer forint), vagyis alig több, mint feleannyiba kerül, mint egy mai csúcskategóriás telefon.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.