A OnePlus jó szokásához híven idén is elvégzett egy kisebb ráncfelvarrást a júniusban bemutatott OnePlus 5-ön, ami így minden szempontból felveszi a versenyt a jelenlegi legjobb telefonokkal.

Ami azt illeti, a ráncfelvarrás nem is volt olyan kicsi, hiszen a OnePlus 5T kívülről is teljesen megújult: az új telefon kijelzője hatcolosra nőtt, és az új trend szerint 18:9-es képátlójú, hosszúkásabb formát kapott. Mivel a telefon kerete az idei csúcstelefonok többségéhez hasonlóan egészen vékony, így maga a készülék semmivel sem nagyobb, mint a OnePlus 5.

Fejlődött a kamera is, aminek felbontása 20 megapixelesre nőtt, és igazi kuriózumként a duál kamerák közül az egyik kifejezetten esti fotózásra lett optimalizálva. Ez nem csak annyit tesz, hogy az f/1.7-es rekeszértékű kamerával gyenge fényviszonyok között is kiváló képeket készíthetünk, de a telefon érzékeli is a fényviszonyokat, és automatikusan átvált a megfelelő kamerára.

Kisebb változás, hogy az ujjlenyomat-olvasó az előlapról a hátlapra került, valamint a OnePlus 5T is kapott arcfelismerő funkciót, igaz, ehhez az iPhone X-szel ellentétben csupán az előlapi kamerát használja.

A telefon teljesítménye nem változott a OnePlus 5-höz képest, igaz, nem is nagyon lett volna hova fejlődni, hiszen a Snapdragon 835 proci és a 6 vagy 8 GB RAM jelenleg a legerősebb specifikáció, amivel egy telefon rendelkezhet. Emellett természetesen maradt az USB-C-csatlakozó és (nem annyira természetesen) a jack-csatlakozó is, mint ahogy sajnos az Android 7.1-es operációs rendszer is, pedig egy most megjelenő telefonon már illene az Oreónak futnia.

A telefon emellett még valamit megtartott az elődjétől, ami miatt nagyon sokan fogják szeretni a OnePlus 5T-t, ez pedig a borzalmasan alacsony ár. A 8 GB-os verzió 560 euróba fog kerülni, a 6 GB-os pedig mindössze 500 euróba (156 ezer forint), vagyis alig több, mint feleannyiba kerül, mint egy mai csúcskategóriás telefon.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.