Hatalmas királyságnak tűnik ez a repülő jetski
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Zapata a maga módján már eddig is nagyon sokat tett érte, hogy a világ sokkal szórakoztatóbb hely legyen, de a vízzel működő légdeszka és jetpack után most még egy lépéssel tovább mentek, és megalkották a jetskit, ami nagy nyomású vízsugárral emelkedik a magasba.

A Zapata FlyRide ugyanúgy működik, mint a cég korábbi találmányai, vagyis a járművet egy normál (legalább 150 lóerős) jetskihez kell kötni, ami a víznyomást biztosítja, ezután pedig gondtalanul repkedhetünk bármilyen nagyobb víztömeg felett - legalábbis amíg a tömlő ér.

Amiatt sem kell aggódnunk, hogy az őrületes száguldás közben leborulunk, mint pap a templomban, ugyanis a FlyRide számos elektronikus rásegítő rendszerrel is rendelkezik, az egyensúlyt pedig egy giroszkópos stabilizátor garantálja. A végsebessége amúgy 35 km/h, szóval túl nagyot egyébként sem lehet zakózni vele.

Sajna az ára kocsit húzós, 5500 dollár, vagyis kábé 1,4 millió forint, de ha dubaji olajsejkek lennénk, már biztosan dörzsölnénk a tenyerünket, hogy a mi városunk lesz az első a világon, ahol a rendőrök repülő jetskivel üldözik a bűnt. Vagy legalábbis a népszerűséget.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.