Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kevesen tudják, de Elon Muskhoz hasonlóan Jeff Bezosnak, az Amazon alapítójának is van egy űrprojektje, a Blue Origin, ami kedden nagyon komoly áttörést ért el, amikor sikeresen landoltak egy rakétával.

A BE-3 rakéta száz kilométeres magasságig, vagyis pont a világűr pereméig szállt fel, majd szépen visszaereszkedett a Földre.

Nem csoda, hogy Elon Musk úgy érezte, hogy azonnal reagálnia kell erre Twitteren, hiszen sokaknak azonnal beugrott, hogy a SpaceX hasonló próbálkozásai rendre kudarcot vallottak a Falcon-9-cel.

https://twitter.com/elonmusk/status/669131093379956736?ref_src=twsrc%5Etfw

A Tesla alapítója először persze gratulált Bezoséknak, de azért hozzátette, hogy elérni a világűr peremét közel sem ugyanakkora feladat, mint Föld körüli pályára állítani valamit - a SpaceX pedig most éppen ezzel kísérletezik, és annyiban teljesen igaza van Musknak, hogy kisebb magasságból már nekik is sikerült landolniuk a Falcon rakétával.

A lényeg viszont mégiscsak az, hogy a Blue Origin sikeres tesztjével egy lépéssel megint közelebb kerültünk egy olyan újrafelhasználható rakéta megalkotásához, ami a küldetés után képes visszatérni a Földre, a töredékére csökkentve az űrutazás költségeit.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.