Gyönyörű, de meglehetősen fura telefonhoz adta a nevét Lionel Messi

Nem vagyunk benne biztosak, hogy a Barcelona sztárja el tudná magyarázni, hogy mi az a blokklánc, de az biztos, hogy a The Finney nevű telefonhoz köze van.

Legalábbis abból a szempontból, hogy tavaly decemberben Messi lett a telefont gyártó Sirin Labs márkanagykövete, bár a kutatásaink alapján a nagyköveti feladatai eddig kimerültek annyiban, hogy kezet fogott a cég igazgatójával, és kiposztolt egy fotót az Instagramra, amin a Sirin Labs operációs rendszerét, a SirinOS-t használja.

Na de visszatérve a telefonhoz, ez aztán tényleg egy fura szerzet, mert

  • a gyártó szerint a világ első blokklánc-telefonja,
  • ráadásul két kijelzője van.

Hogy mi az a blokklánc, abba most nem akarunk belemenni (majd Messi elmagyarázza), legyen elég annyi, hogy egy olyan decentralizált adatbázis, ami sokkal biztonságosabbá teszi az adatok tárolását, így a kriptovaluták (Bitcoin és társai) kereskedelmére is előszeretettel használják. Ebből már kitalálhattad, hogy a The Finney elsősorban azoknak szól, akik szeretnek kirptovalutákkal kereskedni, amit a készítők szerint jelentősen megkönnyít, hogy a telefonnak két kijelzője van (mi azért megvárjuk Messi véleményét is ebben a kérdésben).

Bár ha a The Finney tényleg így fog kinézni, akkor bátran ki mernénk jelenteni, hogy az egyik legszebb telefonnal van dolgunk, nem véletlen, hogy a dizájnról eddig nem beszéltünk, ugyanis a Sirin Labs bebiztosította magát, és az előrendelésnél kikötik (a kis betűs részben), hogy a telefon dizájnja még változhat. Az alul és felül hajlított kijelző nagyon látványos, de kérdés, hogy vajon ebben a formában képesek lesznek-e kivitelezni (talán nem véletlen, hogy a képek egy részén ez a megoldás nem is szerepel).

Maga a telefon egyébként egy tisztességes csúcskategóriás teló, bár a specifikáció így július környékén már senkit sem hoz igazán izgalomba: Snapdragon 845 proci, 6 GB RAM, 128 GB tárhely, és egy szem, 12 megapixeles kamera. Hogy az ezer dolláros ár ehhez képest sok vagy kevés, azt mindenki döntse el maga. Messinek biztos nem sok, de ha neked sem, akkor a Sirin Labs oldalán már elő is tudod rendelni a telefont.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon