Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És meleged sem lesz, ugyanis megérkezett az "emberi termosztát".

Na jó, ez az elnevezés kicsit azért túlzó az Embr Wave esetében, hiszen a karkötővel nem magát a testhőmérsékletedet tudod kedved szerint állítgatni, de a hőérzetedet igen hatékonyan képes befolyásolni. Az MIT kutatói által kifejlesztett eszközt a csuklódra húzva akár három Celsius-fokkal hűvösebbnek vagy melegebbnek is érezheted az időt, mint amennyi valójában van. Arra tehát nem alkalmas, ha alsógatyában akarsz átsétálni mínusz tíz fokban a városon, de a komfortérzetedet jelentősen javíthatja egy túl hűvös vagy túl meleg helyen.

Na de miért jobb ez a ketyere, mintha simán egy hideg vizes rongyot vagy egy meleg kendőt kötnél a csuklódra? Nos, az Embr Wave alkotói szerint a karkötő egyik előnye, hogy a hőt és a hideget nem egyszerre, hanem hullámokban adja le pontosan kidolgozott algoritmus alapján, így a szervezeted sokkal jobban reagál rá, mint a rongyra vagy a kendőre.

Ha megtetszett a dolog, akkor a csuklóradiátor már meg is rendelhető az Embr Labs honlapjáról, de előre szólunk, hogy nem lesz olcsó, mivel az Embr Wave szállítási költségek és vámok nélkül is 300 dollárba, vagyis kb. 85 ezer forintba kerül.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.