Úgy tűnik, komolyan tartanak az emberi intelligenciával versenyképes MI-rendszerek lehetséges veszélyeitől.

Techguruk egy csoportja – többek között Elon Muskkal és az Apple-társalapító Steve Wozniával és a Stability AI-vezérigazgató Emad Mostaque-val a soraiban – nyílt levélben arra kéri, igazából felszólítja a világ összes tech cégét, hogy

alaphangon hat hónapra függesszék fel a GPT–4-nél erősebb mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztéseiket

– a követelést eddig több mint 1300-an írták alá.

A petíciót indító Future of Life Institute indoka szerint az emberi intelligenciával versenyképes MI-k komoly kockázatokat jelentenek a társadalomra és az emberiségre nézve azáltal, hogy még a megalkotóik sem képesek megérteni, kiszámítani és megbízhatóan ellenőrizni a viselkedésüket.

Ezt a legalább hat hónapos szünetet pedig arra használnák fel, hogy kidolgozzanak és alkalmazzanak olyan biztonsági protokollokat, amiket külsős független szakértők bármikor ellenőrizhetnek.

(Fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Ez a srác terveztetett a GPT4-gyel egy vállalkozást, amivel kényelmes munkával nagyot kaszálhat

Mi a legjövedelmezőbb vállalkozás ezer dollár befektetéssel és napi egy óra munkával? – kérdezte a startupos srác, a ChatGPT pedig elmondta.

A világ első napelemes sínjeit már tavasszal átadhatják

A világ vasútvonalainak a felét napelem boríthatná egy svájci startup szerint. Ha ennél szerényebb léptékben is, de májusban már elkészülhet az első szakasz.

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában