Újabb ember alkotta szerkezet hagyhatja el a Naprendszert

A Voyager–2 több dolog miatt is különleges számunkra. Egyrészt az űrkutatás és a NASA egyik legsikeresebb bolygókutató szondájáról van szó, amely több ezer felvételt küldött nekünk, s megannyi ismeretlen holdat és gyűrűt fedezett fel – a Neptunusz hat holdját is neki köszönhetjük.

Másrészt pedig a Voyager-program második űrszondája egyike annak az ember által készített öt tárgynak, amely képes elhagyni a Naprendszert. Ez pedig hónapokon belül meg is történhet.

elsődleges küldetése – a Naprendszer gázóriásainak a megközelítése – rég véget ért, de ő továbbra is elnyűhetetlen. Első kiterjesztett küldetésként többek között az Uránuszt és a Neptunuszt is meglátogatta a nyolcvanas években, nemrég pedig aktiválták a Voyager Interstellar Missiont, amelynek értelmében a Kuiper-öv környezetét kezdte el vizsgálni.

Az űrszonda hamarosan elérheti a Naprendszer peremét

A NASA nemrég közzétette friss adatait, amely szerint az űrszonda műszereinél a kozmikus sugárzás erősségének megnövekedését érzékelték, ez pedig arra utalhat, hogy hamarosan elérheti a Naprendszer határát, a heliopauzát.

Hogy pontosan mikor éri el, azt nem tudni – a tudósok feltételezései szerint akár hónapokon belül. Ami egyelőre bizonyos, hogy az űrszonda 17,7 milliárd kilométerre található központi csillagunktól, és eléggé más utat jár be, mint a később útnak eresztett Voyager–1. Hamarosan csatlakozhat hozzá, és együtt fedezhetik fel a Naprendszeren kívüli ismeretlent.

És ha már itt tartunk, akkor hallgass bele a Naprendszeren kívüli világba:

(via)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon