Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tényleg nem hittük volna, hogy billentyűzet-témakörben manapság elő lehet még rukkolni igazán eredeti ötletekkel, de annál boldogabbak vagyunk, hogy nem csak, hogy tévedtünk, de éppen egy magyar startup cáfolt ránk: a vérprofi Ultimate Hacking Keyboard nem hasonlít semmire, amit eddig láttál, és az emberek egyszerűen megőrülnek érte.

Akik járatlanok az informatikai szlengben: a hacking ebben az esetben nem arra utal, hogy a billentyűzettel két perc alatt feltöröd a Pentagon szerverét, hanem maga a billentyűzet "hekkelhető" meg, vagyis teljes mértékben személyre szabhatjuk az igényeink szerint.

Ez annyit tesz, hogy akár minden egyes alkalmazáshoz külön billentyűzetkiosztást hozhatunk létre, vagy ha úgy kényelmesebb, a klaviatúrát akár ketté is szedhetjük - egy hatalmas technológiai áttörés azoknak, akik szeretnek kényelmesen gépelni, vagy annyira trehányak, hogy egy billentyűzet sem fér el egyben az asztalukon a sok kacattól.

Monda László és csapata, az Ultimate Gadget Laboratories a Kickstarternél és Indiegogónál talán kevésbé ismert Crowd Supply nevű közösségi finanszírozó oldalon indítottak kampányt a projekt beindítására, ami annyira sikeres lett, hogy a két hónapos kampány első napján sikerült összegyűjteniük a kitűzött cél nagyjából 35%-át, közel húszmillió forintot.

A billentyűzet amúgy nem olcsó, az oldalról 220 dollárért, vagyis nagyjából 60 ezer forintért lehet megrendelni, de ezért a pénzért cserébe nem csak lesz egy vérprofi klaviatúrád, de azt is elmondhatod magadról, hogy közreműködtél egy magyar sikerprojekt felemelkedésében.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.