Videójátékoztál már a tetőn? Az Oktogonon? A földön állva?

Mert mi már igen. De te is megteheted!

Százötven évvel ezelőtt az Oktogon helyén egy gödör volt – nem az, amelyik most az Erzsébet téren van, hanem egy másik –, mivel azonban a párizsi sugárutak mintájára kialakított Sugárút (ma: Andrássy út) épp ott haladt el, szépen feltöltötték, a kereszteződéshez képest negyvenöt fokos szögben felhúztak négy nagy bérházat, és ezzel meg is született a Nyolcszög tér. Későbbi nevén Oktogon. Még későbbi nevén Mussolini tér. Aztán újra Oktogon. Később November 7-e tér. Aztán megint Oktogon.

Budapest egyik meghatározó tere, kereszteződése, igazodási és találkozási pontja, ahol szinte mindenki áthaladt, megállt, kajált, várakozott már, aki Budapesten élt vagy tartózkodott huzamosabb ideig. Történelmi helyszín, már csak azért is, mert itt nyertem 5–4-re videójátékban, az IBUSZ iroda előtt, az árnyékban állva, büszkén, magasra emelt fejjel.

Sajnos az ováció elmaradt, a közönség mentségére szóljon, én se gondolnám, milyen komoly küzdelem folyhat tetőmagasságban, a kivetítőn.

Pedig harmadik hete mennek a csaták: a gyorséttermes házon lévő Samsung-felirat alatti kivetítőn – azon, amelyen kb. egy éve személyes üzeneteket lehetett megjeleníteni egy másik kampány során –, naponta más-más játékot lehet játszani, ami teljesen amatőrök és pro videójátékosok számára is hasonlíthatatlan élmény.

A technikai leírás néhány sor, úgyhogy nem hagyjuk ki: pozícionáljuk magunkat az IBUSZ-iroda előtt (szemben a Samsung-felirattal), felcsatlakozunk a Samsungjatekok wifire vagy leolvassuk a QR-kódot a kirakatról, fél perc alatt regelünk, megvárjuk a következő játékost, és már mehet is a ki-ki meccs úgy húsz méter magasan. Esetünkben a régi tévéjátékokhoz hasonlóan egy, a mobilunkon fel-le csúsztatással mozgatható ütővel kellett labdákat visszaütni, ha sikerült, örültünk, ha nem, sajnos nem foghattuk késlekedésre, mert a 12 négyzetméteres kijelzőn rögtön reagált az ütő az ujjmozgatásunkra.

A részvétel a fontos, de azért nyerni se rossz: jólesik legyőzni a haverodat vagy egy idegent, főleg, ha ezért még a Samsung Galaxy S21 Ultra 5G-t is kaphatsz (a győztesek között sorsolják ki), vagy tiéd lehet három Samsung Galaxy Watch3 okosóra (a résztvevők közül kapnak hárman).

Vasárnap éjfélig lehet videósportolni az Oktogonon reggel fél hattól hajnali egyig. Épp lesz egy találkozónk arra – kivételesen az se zavar majd, ha késik pár percet a haverunk.

(Fotó: Tóth István)

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Samsung.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.