A kínai Xiaomi ügyesen kikerülte, hogy a Samsung és az LG ellopják előlük a rivaldafényt a Mobil Világkiállításon, így csak három nappal a nagyok után mutatták be a legújabb telefonjukat, amiről annyit már látatlanban is megállapíthatunk, hogy nem véletlenül gondoltuk, hogy ez lesz az év egyik legnagyobb durranása.

Természetesen nem arról van szó, hogy a Xiaomi legyártott egy a Samsung Exynosnál is durvább procit, vagy 3D-s virtuális valóság-kontaktlencséket osztogatnak a telefon mellé. Az Mi 5 teljesítményben "csak" hozza, amit a nagyok, például a Snapdragon 820 procit, ami még a Galaxy S7-ben és az LG G5-ben is csak most mutatkozik be.

Ami miatt leesett az állunk, és többször is ellenőriznünk kellett, hogy jól váltottuk-e a jüant forintra, az a telefon ára, ugyanis a legolcsóbb, 32 GB belső tárhellyel kapható változatot Kínában 1999 jüanért fogják árulni, ami 86 ezer forintnak felel meg. Az eddigi tapasztalatokból kiindulva erre Magyarországon nyugodtan rászámolhatunk legalább plusz harmincezer forintot, de még így is alig több mint százezerért kaphatunk egy olyan telefont, ami simán partiban van a kétszázezer forint feletti készülékekkel.

Az Mi 5 ugyanis tényleg csak nüanszokkal marad el a nagyoktól, mint például hogy QHD helyett csak full HD felbontású kijelzőt (ami 5,1 colos), vagy 4 helyett 3 GB memóriát kapunk. A telefonban természetesen van ujjlenyomat-olvasó, gyorstöltés funkció, és négytengelyes képstabilizátor is, és az üveg valamint kerámia hátlappal megjelenésre is igazi prémium teló benyomását kelti.

Ha tehát valakinek nincs szüksége olyan extrákra, mint a QHD kijelző, a moduláris bővíthetőség vagy a virtuális valóság, annak mindenképpen érdemes kivárni, amíg az Mi 5 megjelenik az Edigitalnál, a Xiaomishopban vagy más magyar áruházban, abban viszont valószínűleg kár reménykedni, hogy a magyarországi szolgáltatóknál kapható lesz a teló.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában