Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Xiaominak az elmúlt években jelentősen sikerült felforgatnia a mobil piacot az Mi Mix-szériával, hogy mást ne mondjunk: ez volt az a telefon, ami meghonosította a mára már teljesen hétköznapinak számító "keret nélküli" dizájnt. Nos, a kínai gyártó nem lassít, a Mix 3-at is telepakolták világújdonságokkal.

Az első jó hír, hogy a Xiaomi nem szégyellt másoktól tanulni, így végre felhagytak azzal, hogy a szelfikamerát teljesen használhatatlan helyre, a kijelző alá tegyék. Az Mi Mix 3 ehelyett az Oppo Find X-hez (és a hamarosan érkező Honor Magic 2-höz) hasonlóan szétcsúsztatható lett. A kicsúsztatható hátlappal nem csak a szelfikamerát varázsolhatjuk elő, de fogadhatjuk a bejövő hívásokat és az alkalmazásokat is elérhetjük egy egyszerű kézmozdulattal.

Az Mi Mix 3 előlapján egyébként egy 24 megapixeles és egy 2 megapixeles mélységérzékelős kamerát találunk, vagyis várhatóan elég jó minőségű portréfotókat tudunk majd vele készíteni, míg a hátlapon 12+12 megapixeles duál kamera van, ami a hivatalos képek alapján szintén nem okoz csalódást. Ezt támasztja alá a DxOMark villámgyorsan kiadott értékelése is, akik szerint az Mi Mix 3 kamerája egy szinten mozog a Samsung Galaxy Note 9, a HTC U12 és az iPhone XS Max kamerájával.

A Xiaomi igyekezett mindenben tartani a lépést a konkurenciával, így az Mi Mix 3-mal is készíthetünk 960 fps sebességű szuperlassított felvételeket, vagyis másodpercenként 960 képkockát rögzíthetünk. Szintén fontos újítás, hogy az Mi Mix nem csak tölthető vezeték nélkül, de

ami eléggé hatalmas nagy jófejség.

A Xiaomi nem elégedett meg azzal, hogy tartsa a lépést a többiekkel, így az új telefon a Snapdragon 845 proci mellett a világon elsőként 10 GB RAM-mal érkezik, és ami a jövőre nézve talán ennél is fontosabb:

Persze kiépített hálózat híján arra egyelőre még várnunk kell, hogy a 4G-nél akár tízszer gyorsabb adatátvitelt lehetővé tevő telefon képességeit kihasználhassuk, de ha valaki már most rákészülne a jövőre, annak jó hír, hogy az 5G-s verzió a jövő év elején Európában is elérhető lesz.

Hogy mennyiért, arra egyelőre csak tippelni lehet, de az biztos, hogy az 5G nélküli, 6 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel szerelt változat ára Kínában 3299 jüan (135 ezer forint) lesz, míg a 10 GB-os verzióért 4999 jüant (205 ezer forint) kérnek. Ehhez persze még valószínűleg bőkezűen hozzá kell adni, hogy megkapjuk a telefon itthoni árát, de az biztos, hogy az Mi Mix 3 így is jóval olcsóbb lesz, mint a hasonló képességű csúcskategóriás telefonok.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.