Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Melyik a világ legértelmetlenebb közlekedési eszköze? Segway? Ne nevettess! Görcipő? Ugyan! Négyes metró? Még a közelében sem jársz. Itt az ideje, hogy megismerd a kaliforniai hipszterek új kedvencét, vagyis az Aeyót.

Ami nagyjából olyan, mintha egy bicikli, egy roller és egy görkorcsolya járművek közötti intim kapcsolatot létesített volna egymással. A működési elv leírásától inkább eltekintünk, helyette megmutatjuk, miről van itt szó.

Mivel a görkorcsolyái csak korlátozott mozgást engedélyeznek, és a kormányon fék is van, az Aeyo elméletileg jóval biztonságosabb, mint egy hagyományos görkorcsolya. Ez mindenképpen elismerésre méltó, bár eddig még nem hallottunk róla, hogy a görkorcsolya-balesetek bárhol beverekedték volna magukat a vezető halálokok közé.

Hogy őszinték legyünk, nem nagyon látjuk magunkat, amint hétfő reggel az Aeyóval indulunk munkába, de biztosak vagyunk benne, hogy Venice Beachen vagy San Franciscóban még a 450 eurós (kábé 140 ezer forintos) ára ellenére is zajos sikert fog aratni. Reméljük is, hogy így lesz, mert veszettül kíváncsiak lennék rá, hogy ez a srác milyen varázslatokra lenne képes egy ilyen a cuccal.

(Forrás: Gizmodo)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.