Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A feldühödött tömeg kövekkel dobálta meg a népszerű brit autós műsor stábját, akik végül csak a rommá tört autóikat hátrahagyva, rendőri kísérettel tudták elhagyni a dél-amerikai országot. Sejted, hogy mi történt?

Jeremy Clarkson, az történt.

A műsorvezető úgy döntött, hogy jó ötlet egy H982 FKL rendszámú Porsche 928-cal nekivágni Argentínának, de mint kiderült, az 1982-es Falkland-szigeteki háború felemlegetése, ráadásul egy brit részéről, még mindig elég mély sebeket tép fel az argentin lakosságban. A BBC természetesen tagadja, hogy a dolog szándékos lett volna, de Clarksont ismerve erre azért nem vennénk mérget  talán nem véletlenül terjedt el az a pletyka, hogy a csatorna az argentínai út előtt külön figyelmeztette a műsorvezetőt, hogy kivételesen ne okozzon semmilyen botrányt.

Na hát ez annyira jól ment neki, hogy amikor a Top Gear Argentína legdélibb városában, Ushuaiában forgatott, a falklandi veteránok bementek a szállodájukba, és elég egyértelműen kinyilvánították, hogy ha a stáb az országban marad, akkor "nem tudják garantálni a biztonságukat." Nem is maradtak, hanem három nappal a tervezett határidő előtt Chile felé vették az irányt, ám az őket az út szélén váró tömeg olyan kőzivatart zúdított rájuk, hogy a kocsikat végül kénytelenek voltak egy rendőrőrsön hagyni, a stáb pedig csak rendőri kísérettel és kerülőutakon jutott át Chilébe.

Reméljük, hogy a szociálisan hiperérzékeny Clarkson még soha nem hallott a Chilét sújtó földrengésekről, különben lehet, hogy nem élik túl ezt a dél-amerikai kirándulást.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.