Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Amber Case kiborg-antropológus. Igen, van ilyen, és mint ilyen arra kíváncsi hogyan terjesztjük érzékszerveinket, életünket például a kibertérbe.

Az előadásokról

A TED előadásokon korunk legnagyobb koponyái, tudósok, tanárok, művészek, őrültek mesélnek arról, ami épp foglalkoztatja őket. Teszik mindezt közérthetően és ami talán a legfontosabb szórakoztatóan, így azon vesszük észre magunkat, hogy negyed óráig képtelenek vagyunk megmozdulni, mert egy videót nézünk épp például a fekete lyukak keletkezéséről, vagy épp arról hogyan használja a NASA a papírhajtogatás fortélyait a legkomolyabb fejlesztéseinél. Minden vasárnap délután, ebéd után, ha már a tested úgysem mozdul, kicsit pörgesd fel az agyad. Hidd el, megéri!

A mai program

A kiborg szó a biológiai és gépi elemek együttműködését jelenti. Vagyis az ahogy az okostelefonjainkat, notebookjainkat, technológiáinakt használjuk, mint hús-vér emberek abszolút beleillik a fenti értelmezésbe. Hogyan és miért váltunk kiborgokká? Amber Case erre keresi a választ, ebben a közel nyolc percben.

További TED videókért kattints, és tornáztasd még a szürkeállományt!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.